Vi tror på, at gode relationer skabes over tid og gennem gensidig tillid. Forholdet mellem os og vores leverandører er meget tæt, og altid langsigtet. To af vores leverandører har været hos os siden 2012. Det er noget, vi sætter rigtig stor pris på. Når vi har brug for en ny leverandør, søger vi efter de bedste leverandører i branchen, screener dem for korrekt og etisk praksis gennem en struktureret onboarding proces, hvor en række forhold kortlægges og dokumenteres. Dertil foretager vi minimum et fabriksbesøg, før vi vælger vores nye samarbejdspartner.
Vi har et leverandørkodeks baseret på de standarder, som vi også holder os selv op til, som enhver leverandør skal overholde. Det inkluderer krav til miljøvenlig produktion, men også rimelige og sikre arbejdsforhold og garanteret leveløn for alle arbejdere. Italien er bundet af EU lovgivning, så risikoen for usikker og uetisk praksis er betydeligt lavere end i andre lande. Vi afholder leverandørbesøg hvert år, og de fleste af vores leverandører er også certificeret og revideret af tredjepartsorganisationer for at sikre, at disse standarder overholdes.
Materialer
Udover at være en del af vores brandnavn er ”denier” sandsynligvis et af de mest almindelige ord at snuble over, når du handler strømpebukser. Den enkle forklaring er, at denier henviser til, hvor gennemsigtigt eller uigennemsigtigt produktet er - jo lavere denier, jo mere gennemsigtigt er produktet. Den tekniske definition er dog, hvor meget 9.000 meter garn vejer i gram. Hvis 9.000 meter nylongarn vejer 30 gram, mærkes strømpebukserne deraf som et "30 denier" produkt. Jo højere denier, desto mere holdbar er produktet for det meste. Dette skyldes, at stof med en lav denier også er mere sart.
Nylon er en generisk betegnelse for en familie af syntetiske polymerer. Det er et silkeagtigt, termoplastisk materiale, der generelt er fremstillet af råolie, og det kan smeltes om til fibre eller faste genstande. Det kan være ekstremt holdbart og opnå mange forskellige egenskaber, hvilket gør Nylon til et meget anvendt materiale. Med hensyn til strømpebukser blev nylonstrømper først vist på verdensmessen i New York i 1939 og har været en kæmpe kommerciel succes siden da. Først senere er konsekvenserne for miljøet forårsaget af syntetiske fibre blevet kritiseret af forbrugere og forskere.
Den genanvendte nylon vi bruger, er lavet af spildmaterialer, der kommer fra vores leverandørs overordnede produktionscyklus. Disse materialer kunne ikke have været genbrugt på anden måde og ville ellers være blevet bortskaffet eksternt som affald. Processen er et mekanisk regenereringssystem, der ikke involverer brugen af kemikalier, da det ville forringe slutproduktets bæredygtighed. Genbrugsprocessen indebærer rensning, makulering og nedsmeltning af det indsamlede materiale. Derefter vender det tilbage til vores leverandør i form af en polymer, som derefter behandles yderligere fra fiberekstraktion til spinding af de nye, genanvendt garner.
Ja! Vi er officielt certificeret af PETA som et godkendt vegansk brand. De fleste af vores produkter er 100% veganske. Farvestoffer, garner og andre materialer, der anvendes under fremstillingsprocessen, indeholder ingen animalske ingredienser og er ikke testet på dyr. Vi har stor respekt for dyr, vores planet og det at tage etiske beslutninger med de produkter, man laver og bruger. De animalske fibre, vi bruger til uldsokker eller uldstrømpebukser, er enten genbrugte eller etisk fremskaffede og fuldt sporbare.
Ansvarlighed
Vi har udviklet Dear Deniers Sustainability Framework® til at systematisere vores arbejde med bæredygtighed og sikre konstant innovation og udvikling af vores metoder og procedurer. Vi bruger genanvendt nylon og bæredygtige materialer, vi har en zero-waste produktion og effektiv styring af vand- og energiforbrug, og så bruger vi kun vedvarende energi. Vi bruger ingen tungmetaller eller farlige kemikalier i indfarvningsprocessen - vi renser forurenende elementer ud af luften og vandet og genbruger vandet. Vores emballage er bæredygtig og genanvendelig. Vi genbruger udslidte nylonstrømper og strømpebukser gennem vores genbrugsinitiativ.
Denne praksis giver os mulighed for at reducere CO2-emissioner, forurening, vand- og energiforbrug betydeligt. Læs meget mere om vores indsatser her
Vores producenter investerer løbende i bæredygtige løsninger og arbejder systematisk med at reducere deres miljømæssige fodaftryk, bl.a. ved at rense alt spildevand fra produktionen, anvende systemer til ansvarlig styring af energi- og vandforbrug og ved at specialisere sig i brugen af bæredygtige og miljøvenlige materialer. Desuden filtrerer og renser vores farveanlæg alt spildevand fra farvningsprocessen. Vandet overvåges og genbruges til produktion eller til vanding af marker og andre kommunale behov. Alle anvendte pulverfarvestoffer rengøres sammen med dampene fra tørringsprocessen. Dette betyder, at ingen forurenende partikler ender i atmosfæren.
Vi foretager CO2-modregning gennem organisationen CHOOOSE, som en måde at kompensere for kulstofudledning fra vores forsyningskæde. Det gør vi ved at investere penge i verificerede CO2-reducerende projekter - som for eksempel vandkraft i Laos og vindkraft i Vietnam. Dette skaber den mest effektive kamp mod klimaforandringer – lige nu og her. Siden 2020 har vi udlignet 400 gram CO2 for hvert solgt produkt - hvilket er mere end nok til at blive neutrale, da det meste af vores produktion genererer nul udledninger. Læs mere om vores CO2 kompensation her
Vores emballage er FSC-certificeret, hvilket sikrer, at papir og pap er fremstillet af ansvarligt forvaltede skove, der giver miljømæssige, sociale og økonomiske fordele til lokalmiljøet. Vores polybags er desuden lavet af 100% genanvendte og genanvendelige materialer.
Næsten al emballage, der følger med din ordre, er papirbaseret og FSC-certificeret. Dog er vores strømpebukser lagt i en polybag inde i papirpakken. Dette er for at beskytte dem mod snavs og fugt under forsendelsen. Polybag’en er dog 100% genanvendt og genanvendelig, så du kan bortskaffe den på en ansvarlig måde.
Vores emballage er 100% genanvendelig i alle lande med affaldshåndtering på plads til sortering af papir, pap og plast. Selve pakken skal i pap-containeren, kortet inde i skal i papir-containeren og den indre polybag skal i plastcontaineren. Meget nemt!
Nej, vi tager faktisk imod alle udslidte tøjprodukter lavet med materiale-blendet nylon-elastan. Vores forskning inden for genanvendelse af nylonstrømper fokuserer på det mest normale materialeblend, som netop er en kombination af nylon og elastan. Derfor accepterer vi alle former for tekstilaffald (herunder selvfølgelig strømper og strømpebukser) lavet af nylon (polyamid) og elastan. Hvis du indsender andre tøj af andre materialertyper, bliver disse sorteret fra. Vi sørger selvfølgelig for, at de bliver sorteret og sendt til genanvendelse de rette steder. Men tjek gerne dine produkter, inden du sender. Læs mere om vores take-back ordning her