Care guide

En måde at forbruge mere bæredygtigt på er at passe godt på de ting, du har. De fleste strømpebukser, især mønstrede eller designs med lav denier, er ret sarte. Men hvis du følger denne vejledning til opbevaring, brug og vask af strømpebukser, holder de længere, og du behøver ikke kun gemme dem til særlige lejligheder!

SÅDAN BEHANDLER DU DINE STRØMPER OG STRØMPEBUKSER

Opbevar dine strømper og strømpebukser sikkert

Begge dele skal opbevares separat fra dit andet tøj, da knapper og lynlåse eller bh-hægter kan fange stoffet og forårsage huller og lignende. De opbevares bedst i stofposer og forede kasser eller simpelthen i en almindelig skuffe, hvis overfladen er fin og glat.


Pas på dine hænder og fødder

De fleste strømpebukse-brugere har nok oplevet at rive et par helt nye strømpebukser på en negl, som de ikke bemærkede var skarp eller flosset. Sørg for, at dine negle er filede, og dine hænder bløde for at undgå at rive hul i dine strømpebukser. Du kan også give dig selv en regelmæssig hjemme-pedicure. Hård hud på hælene og flossede tånegle kan beskadige strømper lige så let!


Brug handsker når du tager sarte strømpebukser på

Du kan i sidste ende bære handsker for at undgå at tørre neglebånd, spidse negle eller en spids manicure ødelægger dine strømpebukser eller strømper med lave denier. Dette gælder også, når du tager dem af igen. Enhver blød, glat handske kan gøre tricket.


Tag strømpebukserne forsigtigt på

Fjern først smykker fra dine hænder. Fold det ene strømpeben hele vejen op, sæt din ene fod i og træk forsigtigt op til knæet og gentag med det andet ben. Træk dem derefter helt op på samme måde. Hiv ikke bare toppen af dine strømpebukser, hvis du har brug for at de skal sidde højere - du risikerer at bryde gennem stoffet med fingrene eller trække dem ud af form. Rul dem bare ned til knæet, og prøv igen, denne gang ved at trække lidt mere i dem.


Brug hjemmesko eller ekstra sokker derhjemme

Derhjemme kan du tage hjemmesko eller ekstra sokker over dine sarte strømpebukser, hvis du ikke har sko på. Så bliver dine strømpebukser ikke slidt under dine fødder eller fanget på en splint i trægulvet.


Tag strømpebukserne forsigtigt af

Når du skal tage strømpebukserne af, skal du blot starte øverst og rulle dem forsigtigt ned. Det er dybest set det modsatte af måden du bør tage dem på.


Efter at have brugt dine strømpebukser

Læg dem i en lingeripose eller en vaskepose, og ikke direkte i din vasketøjskurv. Dette forhindrer dem i at blive revet og fanget i andet tøj, mens de ligger og venter tålmodigt på vaskedag.


Vask i hånden eller på skåneprogram

For dine strømpebukser og miljøets skyld bør du vaske dine strømpebukser ved lave temperaturer, ikke over 3 grader. Hvis du vasker i hånden, skal du huske, at det er svært for dine hænder at føle, om vandet har den rigtige temperatur, så hellere vask lidt koldt end lidt for varmt. Brug en vaskepose, hvis du vasker i maskine, så dine strømpebukser og strømper ikke bliver fanget i knapper og lynlåse fra andet tøj. Vi anbefaler, at du vasker på et skånsomt program. Det meste af tiden behøver strømpebukser ikke vaskemiddel, men hvis du bruger det, kan du vælge et miljøvenligt produkt.


Hæng korrekt til tørring

En tørretumbler er nok det værste, du kan introducere dine strømpebukser for. Varmen ødelægger elastikken i dine strømpebukser øjeblikkeligt, og de slides meget hurtigere op. Strømpebukser og strømper skal ligge fladt til tørre på et stativ, så de ikke kommer til skade. Strømpebukserne kan også hænges forsigtigt op i taljeelastikken med tøjklemmer. Hvis du vasker strømpebukserne i hånden, skal du ikke vride vandet ud, da det strækker stoffet ud af form. Bare klem dem lidt.