Det grundlæggende

helt grundlæggende

Vi behandler planeten og dens beboere med respekt. Det lyder måske trivielt, men det er desværre ikke almen praksis i vores industri. Det er ikke noget, vi råber højt om, fordi vi mener det altid skal være sådan, men vi lægger det frem, så du ved, at grundlaget for vores forretning er sundt og retfærdigt. 

certificeringer og standarder

Som virksomhed, ønsker vi at tage ansvar for vores aktiviteter. Det betyder også, at vi tager ejerskab over alle trin i tilblivelsen af et produkt. Vi ønsker at være bevidste om vores valg og fravalg samt konsekvenserne heraf. Standarder og certificeringer er et vigtigt aspekt for at skabe transparens om processen og sikre, at vores produkter altid lever op til vores visioner og ønsker for dette. Standarder kan også give dig - som kunde - tillid til, at vores produkter lever de op til det, vi siger.

Vi har aktivt besluttet kun at bruge fabrikker i Italien og garn fra italienske producenter. Størstedelen af vores råmaterialer stammer også fra Italien. Vi bruger kun garn og producenter med anerkendte certificeringer for miljømæssig bæredygtighed, etik inden for materialeudvikling, arbejdsforhold og social ansvarlighed. 

ISO14001

Hovedparten af vores fabrikker har ISO14001-certificeringen, som er en international standard, der specificerer krav til et effektivt miljøledelsessystem. ISO14001 blev udviklet til at levere et ledelsessystem til at hjælpe organisationer med at reducere deres miljøpåvirkning. Standarden udgør rammerne for, at organisationer kan demonstrere deres engagement i miljøet.

ISO9001

Hovedparten af vores fabrikker har ISO 9001-certificeringen, som er den internationale standard for kvalitetsstyring. For at blive certificeret til ISO 9001-standarden skal en virksomhed følge kravene i ISO 9001-standarden. Standarden bruges af organisationer til at demonstrere deres evne til konsekvent at levere produkter og tjenester, der opfylder kunde- og lovkrav, og til at demonstrere løbende forbedringer.

ISO45001

Hovedparten af vores fabrikker har ISO 45001-certificeringen, som er en international standard, der har til formål at sikre et godt arbejdsmiljø med kontinuerligt fokus på medarbejdernes fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Formålet med ISO 45001 arbejdsmiljøledelse er at forbedre fabrikkens præstation i forhold til arbejdsmiljø ved at skabe rammerne for ledelse og styring af de risici, der er inden for arbejdsmiljø. Dette er med til at reducere arbejdsulykker og skabe sikre og sunde arbejdspladser. 

Global Recycled Standard

Vores største producent af nylonstrømper samt alle vores genanvendte garner (polyamid, elastan, uld) er certificeret Global Recycled Standard - en holistisk certificering for produkter med indhold af genanvendte materialer samt de producenter, der fremstiller disse produkter. Den ønskede effekt af GRS er at give brands et værktøj til mere nøjagtig mærkning, at tilskynde til innovation i brugen af genvundne materialer, at skabe mere gennemsigtighed i forsyningskæden og at give bedre information til forbrugerne.

GOTS

Vi bruger økologisk bomuld certificeret af The Global Organic Textile Standard (GOTS) - den verdensomspændende førende tekstilforarbejdningsstandard for økologiske fibre, herunder økologiske og sociale kriterier, understøttet af uafhængig certificering af hele tekstilforsyningskæden. Og bomuld hentet gennem BCI fra italienske garnproducenter.

OEKO-TEX® Standard 100

Vores fabrikker er certificeret STANDARD 100 af OEKO-TEX® som er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler testet for skadelige stoffer. Det står for kundernes tillid og høj produktsikkerhed.

Responsible Wool Standard

Når vi ikke bruger genanvendt uld, bruger vi primært ny uld, der er certificeret efter Responsible Wool Standard (RWS), som fremmer standarder for dyrevelfærd og arealforvaltning. Vores producenter af kashmirgarn er certificeret af Sustainable Fiber Alliance, som tilskynder til vedtagelse af ansvarlig produktionspraksis, der minimerer miljøpåvirkningen, sikrer hyrdenes levebrød og opfylder høje dyrevelfærdsstandarder. Al uld vi bruger er fuldt sporbar.

EU Ecolabel

Q-NOVA® er certificeret af EU Ecolabel - et miljømærke, der tildeles produkter og tjenester, der opfylder høje miljøstandarder gennem hele deres livscyklus: fra råvareudvinding til produktion, distribution og bortskaffelse.

CHOOOSE

Vi har indgået partnerskab med Chooose, en organisation, der gør virksomheder og enkeltpersoner kulstofbalanceret ved at investere i FN-verificerede eller Gold Standard CO2-reducerende projekter i udviklingslande - som vandkraft i Laos og vindkraft i Vietnam. Dette skaber den mest effektive bekæmpelse af klimaændringer - den hurtigste.

PETA

Som dyreelskere er vi stolte af at være certificeret af PETA som et godkendt vegansk brand. Størstedelen af vores produkter er 100% veganske. De farvestoffer, garner og andre produkter, der anvendes under fremstillingsprocessen, indeholder ingen animalske ingredienser og er ikke testet på dyr. Vi har stor respekt for dyrene, vores planet og at træffe etiske beslutninger med de produkter, vi laver og bærer.

vedvarende energi

Når Dear Deniers produkter laves, bliver der primært benyttet vedvarende energi, såsom vand, sol, vind og jordvarme. Nogle af vores producenter har installeret solceller på deres produktionsfaciliteter og andre anvender vedvarende energi certificeret gennem et “oprindelsesgaranti” system fra energiudbyderen (dette er i overensstemmelse med direktiverne fra 2009/28/ec). Det betyder, at selv hvis strømmen, der ledes gennem maskinerne, kommer fra det generelle elnet, så producerer udbyderen vedvarende energi svarende til den anvendte mængde. 

B corp

Vi ønsker at bruge vores forretning på at skabe en bedre verden ved at løse nogle af de udfordringer, vi står overfor i forhold til blandt andet klima og social ulighed.

Det lyder stort, og for at sikre transparens, har vi undergået en krævende tredjeparts auditering og verificering af os og vores indsatser og blevet en del af den globale B Corp bevægelse.

Det betyder, at vores arbejde med bæredygtighed og ansvarlighed er blevet anerkendt og blåstemplet, tilmed med en af de højeste scorer af alle certificerede virksomheder i Norden. B Corp-certificeringen er ikke kun en ekstremt omfattende certificering, det er også et løfte om ikke kun at være bedst i verden, men at være bedst for verden.  

Arbejdsvilkår

Alle vores leverandører skal underskrive vores adfærdskodeks. Hermed skriver de under på basale ting, såsom ikke at benytte børnearbejde eller tvungent arbejde, og at de forpligter sig til at betale (som minimum) en leveløn.

Vores leverandører bliver løbende revideret af tredjepartsorganisationer inden for certificeringer eller standarder som for eksempel WCA-certificering af arbejdspladsen (Workplace Conditions Assessment), som sikrer, at arbejderne har et sikkert arbejdsmiljø, alt nødvendigt sikkerhedsudstyr og rettigheder såsom retten til overenskomstforhandlinger. 

Vi ser vores leverandører ikke kun som en facilitet, der leverer de produkter, vi har specificeret, men som samarbejdspartnere. For både dem og os er det en selvfølge, at de sikrer et godt arbejdsmiljø, konkurrencedygtige lønninger og højtuddannet personale. De er en del af udviklingen af ​​vores produkter, og vi finder løsninger sammen, når vi får feedback fra kunderne.

Management systemer

Management systemer kan måske lyde kedeligt, men det er gennem disse systemer, at vi sikrer, at produktionen lever op til evigt højere krav til kvalitet, miljøkrav og arbejdsmiljø.

På vores hovedfabrikker sikres dette gennem ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001 standarder. 

Kemikalier

Produktionen af syntetiske materialer kræver kemiske processer, som kan være farlige for arbejdere, og dem som bærer slutproduktet.

I vores produktion er skadelig kemi og tungmetaller begrænset og endda forbudt. Dette opnås gennem OEKO-TEX 100 standarden – en certificering, som sikrer, at vores produkter er klinisk testet for skadeligt indhold efter produktionen.

Vores største producents  OEKO-TEX 100 certificeringsnummer er: 19CX00035

tjek validiteten her

Dyrevelfærd

Alle vores ikke-animalske produkter er godkendt af PETA. Denne godkendelse sikrer, at materialerne og kemien, der bruges i produktionen, er veganske og ikke har været testet på dyr.

Ulden, vi bruger, er enten genanvendt eller jomfruelig RWS certificeret, mulesing-fri uld.

Ved at skifte til genanvendt uld og kashmir, reducerer vi miljøbelastningen på vores animalske produkter, siden det eliminerer behovet for landbrugsjord til græssende får. Det forbruger også mindre vand I produktionen end den konventionelle uldproduktion, og forlænger levetiden af kostbare uldfibre.

Den jomfu-uld, vi bruger i vores produkter, er certificeret med RWS - Responsible Wool Standard – som sikrer sporbarhed, dyrevelfærd, bevarelse af jordbundens sundhed, biodiversitet og lokale arter og arbejdsvilkår for hyrder, gennem en tredjepartsrevision. Dette inkluderer også et forbud mod mulesing – en smertefuld procedure, hvor huden omkring dyrets baller skæres væk - enten for at fjerne eller undgå fluelarver og infektioner, som ødelægger dele af ulden. 

Energi

Som verdenssamfund bliver vi nødt til at skære drastisk ned på vores udledning af drivhusgasser. Produktionen af elektricitet er en stor faktor i disse udledninger, og derfor er omlægningen til vedvarende energikilder et åbenlyst godt initiativ.

Når Dear Deniers produkter laves, bliver der primært benyttet vedvarende energi fra vand, sol, vind og jordvarme. Nogle af vores producenter har installeret solceller i deres produktionsfaciliteter, og andre anvender vedvarende energi certificeret gennem et “oprindelsesgaranti” system fra energiudbyderen (dette er i overensstemmelse med EU direktiverne fra 2009/28/ec). Det betyder, at selv hvis strømmen, der ledes gennem maskinerne, kommer fra det generelle elnet, så producerer udbyderen minimum samme mængde vedvarende energi.


Transport

Vi reducerer miljøpåvirkningen af vores transport til et minimum. Vores produkter produceres i Italien. Derfor ligger vores produktion relativt tæt på Danmark og andre europæiske lande, når man tager i betragtning, hvordan den globale handel og tekstilindustri normalt opererer.

Det betyder, at vi fragter vores produkter på kortere distancer, og at leverandørbesøg har en lavere miljøbelastning. Når vores produkter transporteres, benytter vi lastbiler frem for fly – forskellen i miljøbelastning mellem de to er markant. Foruden det, bruger fartøjerne der transporterer vores varer Smart Driving. Dette betyder at de ikke kører med halvtomme lastrum, og at de gør en ekstra indsats for at tage de mest effektive ruter.

emballage

Selvom emballage normalt har en relativt lav belastning sammenlignet med produktet indeni, har det stadig en miljømæssig påvirkning. Papir-og papindustrien fælder træer for at lave deres produkter. For at sikre at dette gøres på den mest ansvarlige måde muligt, bruger vi FSC certificeret pap og papir. På den måde ved vi, at de træer der bruges til vores emballage, kommer fra ansvarligt håndterede skove, og at der tages ansvar for de mennesker og dyr der lever i de skove.

Vi er nødsaget til at pakke en række af vores produkter ind i polybags for at beskytte produkterne mod fugt og skidt under transport og i butikkerne. Vi har derfor udviklet en polybag lavet af 100% genanvendte plastmaterialer. Vores activewear og undertøj kommer desuden i en polybag af høj kvalitet med ziplock, der kan genbruges til opbevaring og beskyttelse.

vand

Vandforurening er ofte et stort problem i tekstilindustrien – fra kultivering og høst af naturfibre til produktion og efterbehandling af produkter. Vores primære fiber er genanvendt polyamid, i stedet for jomfru-polyamid, som kræver kemiske processer, der normalt påvirker vandressourcerne kraftigt gennem produktionsudledninger. Ved at vælge en genanvendt fiber frem for en jomfru-fiber, sparer vi helt op til 9 liter vand på produktionen af et par strømpebukser. 

Vores leverandører genbruger store mængder vand fra produktionen, og har alle rensningsprocedurer på plads, for at forhindre kemikalier i at blive udledt i det italienske grundvand og jordbund. 

CO2 KOMPENSATION

Selvom vi gør vores bedste for at begrænse de negative påvirkninger fra vores produktion, kræver den trods alt værdifulde naturlige ressourcer og udleder drivhusgasser.

Som en sidste udvej - efter at have reduceret vores miljøbelastning - kan vi kompensere for vores udledning. Vi har valgt at gøre dette ved købe kompensation for 400 gram CO2 hos CHOOOSE for hvert produkt, vi sælger.

CHOOOSE bruger pengene til at investere i projekter, som reducerer udledningen af drivhusgasser, og de er anerkendt af UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) som støtte til de bedste standarder for international reduktion af drivhusgasser.

KLIK, OG LÆS MERE

Lær' os bedre at kende